Bee Care

BEE CARE – VAŠ SAVEZNIK ZA LAKŠE I JEDNOSTAVNIJE PČELARENJE

Dobro upravljanje košnicama je ključ za stvaranje jakog i zdravog pčelinjeg društva koje će pridonijeti znatnom povećanju prinosa meda. Većina pčelara se slaže sa činjenicom da je za ostvarivanje dobrih rezultata potrebno uložiti mnogo vremena i truda. No, zašto ne bi upravljali i pratili svoje košnice bilo kada i bilo gdje?

Predstavljamo Bee Care sistem za pčelare, saveznik za lakše i jednostavnije pčelarenje!

Bee Care je jedinstven digitalni servis za pčelare i ljubitelje meda kreiran da pojednostavi pčelarstvo, zaštiti pčele od nepotrebnih aktivnosti i da se proizvede visokokvalitetni organski med.

Pčelari su u mogućnosti da organiziraju svoj posao na vrlo jednostavan način koristeći Bee Caresistem. Bilo kada i bilo gdje mogu provjeriti informacije o težini, temperaturi i vlažnosti unutar i izvan košnica, a tu su i podsjetnici za izvršenje sljedećih zadataka.

Elektronski pčelarski dnevnik pomaže organizirati zadatke iredovni unos podataka o stanju u košnicama. Olakšava donošenje odluka o mijenjaju matice, sa kojim društvima ići na pašu, koja su pomoćna društva i još mnogo toga.Također, sistem pametnog informiranja analizira postojeću situaciju i predlaže sljedeće aktivnosti.

Pametna vaga dostavlja informaciju o težini bez izlaska na teren. Moguće je saznati je li  košnica spremna za vrcanje kao i ima li dovoljno hrane u košnicama. Također, težina košnice otkriva i jačinu pčelinje zajednice što omogućava njeno održavanje i uspješnu borbu protiv bolesti i grabeži.

Budući da je količina skupljenog meda u direktnoj vezi sa lokacijom,vrlo je bitno na vrijeme reagirati i premjestiti košnice na lokaciju sa boljom ispašom.BeeCare sistem mjeri težinu na različitim lokacijama i stavlja te podatke korisnicima na raspolaganje za postizanje još boljih rezultata.

Mjerenjem vlažnosti i temperature zraka, moguće je saznati da li je matica u košnici, je li ima parazita i drugih zaraznih bolesti. Na osnovu vanjskih podataka temperature i vlageBee Care sistema moguće je procjeniti kakva će biti kvaliteta pčelinje ispaše.

U sistem je moguće uključiti i analizu zvuka, GPS tracker za praćenje košnica u realnom vremenu te rješenje za evidentiranje skupljenog otrova.

Bee Care čini pčelarstvo produktivnijim i profitabilnijim upravo kroz smanjenje troškova rada, pametnijim pozicioniranjem košnica kao i smanjenjem odumiranja pčela – bitnog faktora našeg ekosistema.

Više informacija na beecare.io ili putem emaila na [email protected] .

 

Related posts

Uz pčelinje proizvode razvijati apiturizam i u Hercegovini

Izaslanstvo Saveza pčelara “Kadulja” iz Ljubuškog, u sastavu Slaven Cvitanović, predsjednik, Mariofil Rupčić, dopredsjednik, Dobro Zovko, tajnik, i Zvonko Barišić, savjetnik za stočarstvo u Zavodu za poljoprivredu ZHŽ-a, vratilo se iz posjeta Slavoniji. Među domaćinima bio je i Stanko Čuljak, dopredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza...

Read More